Raport CSR Fundacji Zaradni

Raport prezentuje wszystkie działania CSR Fundacji Zaradni w latach 2015-2017.
Rozpoczynamy historią rynku windykacji w Polsce, a także opisem zjawiska, jakim jest nadmierne zadłużenie.
Kolejno pokazujemy Historię fundacji oraz powody powołania jej do życia, Misję, wizję i wartości, a także opis wszelkich podjętych działań na polu społecznej odpowiedzialności biznesu – wsparcia osób zadłużonych oraz edukacji finansowej młodych Polaków. Treści uzupełniono linkami do filmów z najważniejszych akcji społecznych. Zachęcamy do zapoznania się z naszym Raportem!

Poradnik dla Zaradnych

Poradnik dla Zaradnych to Twoja dawka wiedzy, która jest niezbędna podczas budowania zdrowego budżetu domowego. W tym wydaniu dowiesz się czym jest spirala długu oraz jakie działania powinieneś podjąć, aby w nią nie wpaść. Poznasz prawdziwe historie osób walczących z nadmiernym zadłużeniem. Dodatkowo pokażemy Tobie przykładową mapę wyjścia z długu. Dzięki naszym partnerom poradnik jest całkowicie darmowy! Życzymy udanej lektury.

Pobierz »

Młody Manager. Zarządzanie przyszłością.

Celem programu jest przygotowanie młodych ludzi do funkcjonowania we współczesnym świecie pod kątem znajomości nansów, umiejętności zarządzania własnym budżetem, a w przyszłości budżetem domowym oraz odpowiedzialności w podejmowaniu decyzji o charakterze finansowym. W folderze znajdziesz szczegóły dotyczące planu oraz formy zajęć.

Pobierz »

Jak powiedzieć osobie bliskiej o tym, że ma dług

Osobami bliskimi mogą być dla Ciebie dzieci, żona, mąż, przyjaciel lub ktoś, kto po prostu jest dla Ciebie ważny. Zdarza się, że w takiej relacji jest Ci po prostu głupio przyznać się komuś, że jesteś zadłużony. Zobacz kilka praktycznych wskazówek, które pomogą Ci przeprowadzić tą trudną rozmowę z bliskimi.

Pobierz »

Jak poprosić o pomoc w sytuacji zadłużenia?

Czasem dzieje się tak, że wstydzimy się prosić o pomoc. Dzieję się tak, ponieważ mamy silne przekonanie, że powinniśmy radzić sobie sami z naszymi problemami. Jednak warto wiedzieć, że nawet bardzo zaradni ludzie potrzebują pomocy. Eksperci Fundacji Zaradni, pokazują praktyczne metody radzenia sobie w tej sytuacji.

Pobierz »

Nie umiem spłacać zobowiązań – co robić?

Na początek warto przyjrzeć się mechanizmom, które rodzą wrażenie, że nie umiesz spłacać zobowiązań. Często gdy mamy poczucie, że coś nas przerasta, po prostu odsuwamy to od siebie. Wypieramy i udajemy, że tego nie ma. Przejrzyj porady ekspertów odnoszące się do tego problemu.

Wczytaj więcej »